siječanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off By: Lara dizajn

...:::O meni i mom psu:::...

O meni:

Ime:Stela
Dob:12,5 god.
Kućni ljubimac:pas maltezer Piko
Obožavam:sve peseke, svih vrsta i pasmina
Prezirem:zlostavljače životinja, osobito pasa, tvrtke i kompanije koje svoje proizvode testiraju na jadnim malim životinjama

Piko i njegova cura, Lina cerek

O mom psu:

Ime:Piko
Spol:Muško
Vrsta:Maltezer
Dob:11 mjeseci
Rođen sam:08.02.2007.
Obožavam:igru, hranu, svoje prijatelje, ići van, jednu curu (isto maltezera), svoje vlasnike,...
Prezirem:kupanje, češljanje, ići veterinaru, voziti se u autu, kad sam sam doma
Moji prijatelji su:maltezer Riki, pudlica Bepo, mješanac Ajax, mješanac Loky, pekinezer Laki, pudl Cicko,...
Moje prijateljice su:maltezerica Lina, mješanka Barica, špringel španijel Luna, maltezerica Tilly,
pekinezerica Megi, zlatni retriver Tessa, samojed Daša,...
Ljubav:volim jednu curu maltezericu Linucerek


moj maji piko


Piko i Lina 4ever!!

<--- Piko i Riki - Best friends 4ever!!

*...rješite kviz o psima...*


...:::Linkovi:::...

Pedigree
Hill`s
Royal Canin
Eukanuba
Pet Centar
Noina Arka
Psi za neznalice
Druga Prilika
Prijatelji životinja
Pas
Vau Vau
Meke šapice
Passody

*...kviz zanimljivosti o psima...*

...:::Prijašnji postovi:::...


Prvi post
Rekordi, rekordi...
Španijel Kralja Charlesa
Ljubav vlasnika i ljubimca je vječna
PSI SU INTELIGENTNIJI NEGO ŠTO TO LJUDI MISLE?
Odjeća za male anđele
"Slomljena srca" i za pse
Naučite psa da se ne penje na namještaj

...:::Blogovi koje čitam:::...

Samoyed fan
Flatteri
Rea the dog
Psi zauvijek
Tajne pasa
Dogs are my love
Šnauceri
I love my berny
Shapica

...:::Slike:::...


























...:::Opis bloga:::...

Sve o psima.

...:::Rekordi:::...

1.Svjetski rekord pseće brzine u utrci iznosi 72, 3 sekunde na stazi od 500 metara, kakve se obično postavljaju u svijetu. Psi u starosti od 16 mjeseci do 5 godina mogu ostvariti vrhunske rezultate, a tada postaju prestari za utrke i obično ih vlasnik povlači i zadržava radi rasploda ili kao kućnog ljubimca.

2.Rekord od 848 opranih pasa u 8 sati drži tim od 12 ljudi. "Australia's Biggest Dog Wash" je organiziran od fonda znanosti o veterini SYDNEY UNIVERZIETA , održan je 14. Listopada 2003 godine u Sydney olimpijskom parku.

3.Bramble sa navršenih 27 godina mogao bi uči u Guninness knjigu rekorda kao najstariji pas na svijetu. Vlasnica Anne Heritage kaže da je još uvijek aktivan i da ide u šetnje i na plivanje, hrani ga isključivo veganski; rižom, lećom, raznim povrćem i ostalim biljnim namirnicama.

4.Najmanji pas na svijetu u povijesti je Yorkie iz Blackburna u Engleskoj. S dvije godine težio je gotovo nevjerojatnih 950 grama, bio je visok 6,35 centimetara i dugačak svega 9,52 centimetra.

5.A pak najveći je Shamgret Danzas. U hrptu je bio visok 106,6 centimetara i težak 108 kilograma. No pravi div i prema njemu bio je Zorba. Riječ je o starom engleskom mastifu koji je 1989. godine imao 143 kilograma i dužinu od 2,73 metra mjereno od vrha nosa do kraja repa.

5.Iako u pravilu psi žive petnaestak godina, gotovo dvostruku starost doživio je jedan australski ovčar po imenu Bluey. Uspavan je sa 29 godina i pet mjeseci.

6.Najveća izložba pasa na svijetu održava se u Birminghamu u Engleskoj. Osnivač joj je trgovački putnik Charles Crufts. U siječnju 1991. godine doživjela je rekord koji ni do danas nije srušen – na njoj je sudjelovalo 22.993 psa.

7.Američki pas lisičar prva je kuja koja je oštenila rekordna 23 šteneta, i to 19. lipnja 1944.

8.Obično je jezik kod boksera dug desetak centimetara, a kujica Brandy iz Detroita ima četiri puta dulji!
Kad je 1995. John Scheid iz Detroita kupovao žensko štene boksera, primijetio je da ima iznimno dug jezik. Međutim, prodavač ga je uvjerio da će štene s vremenom porasti i da će jezik onda izgledati manji.
To se nije dogodilo, i kujica Brandy danas ima rekordno dugačak jezik od 43 centimetra. 34-godišnji Scheid nastupao je s njom u raznim TV-emisijama, a Brandy ima čak i svoj web site. Scheida, koji radi u proizvodnji automobila, zovu trgovci životinjama iz cijele Amerike koji su zainteresirani za Brandyno eventualno potomstvo.

9.Mr. Jeffries izmjerene su usi jos 3. studenog 2002. godine i tada su iznosile 29.2 cm.
Vlasnik Phil Jeffriess iz Southwick-a, Engleska, kaze da je Mr. Jeffries cesto pada preko vlastitih usiju, stoji na njima i vuce ih kroz hranu. A za one znatizeljne: te psece usi osigurane su na 47 800 $.

10.Nekoc je bio gladni beskućnik, a danas Buddy zivi luksuzno i osvaja rekorde.
Buddy je pas sa najdužim trepavicama i ima certifikat Guinnessove knjige rekorda za dokaz. Obitelj Carlson Buddy-a je pronasla u skloništu za napuštene životinje kada je bio star godinu dana.
Već tada Buddy je imao vrlo duge trepavice no one su i dalje rasle. Buddy-evi vlasnici su uslikali Buddy-a, dobili potvrdu od veterinara, ispunili hrpu papira i poslali upravi Guinnessove knjige rekorda.

Love is...
























nedjelja, 20.01.2008.

Odjeća za male anđele



Najkvalitetnija odjeća za Vašeg ljubimca neće imati samo modnu ulogu - mora biti i funkcionalna.

Izbor od nekoliko stotina kaputića, kabanica, dolcevita i drugih odjevnih predmeta napravljen je isključivo vodeći računa o potrebama Vašeg psa za zaštitom od vlage i hladnoće tijekom dugih jesenskih i zimskih dana. Naravno, dostupni su u svim veličinama, dezenima, te različitim materijalima, kako bi zadovoljili potrebe i ukus svakog psa i njegovog vlasnika.

Ističemo i "fluorescentne" kabanice namijenjene psima koji se kreću uz cestu za vrijeme mraka, jer su nadaleko vidljivi pred farovima automobila.



Svaki odjevni predmet za psa mora zadovoljavati nekoliko funkcija: mora biti jednostavan za upotrebu - oblaćenje, skidanje, pranje i održavanje, mora štititi Vašeg ljubimca od pothlađivanja, mora biti estetski prihvatljiv i najvažnije: Vaš ljubimac mora se osjećati udobno noseći ga.

Koju veličinu odabrati?

Da biste ustanovili potrebnu veličinu odjeće za Vašeg psa, izmjerite mu dužinu od baze vrata do baze repa. Na taj način (u cm) izražene su veličine večine europskih proizvođača.




Gdje kupiti?

Neke krpice možete kupiti i u Pet Centru, ali večinu na internetu. Cijene su, ovisno o veličini, od 100-300 kn pa i skuplje. Ja vam znam jednu stranicu gdje imaju super robu i ako mislite svom peseku kupit neku robu, preporučavam vam tu stranicu.

Dog Fashion Store

Na toj stranici imate svašta; haljinice, košuljice, kabanice, jakne, džempere, ogrlice, vodilice, košare, šalove, kape...Sve za vašeg psa!




to bi bilo sve! žao mi je kaj dugo nisam pisala...nema vremena zbog ŠKOLEcry...

kisswave

|Komentiraj 8| Printaj| #|

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.